Vacature verkoopmedewerker optiek

Bent u klaar voor een nieuwe uitdaging als verkoopmedewerker optiek? Bij E-people kunt u uw persoonlijke vereisten, voorkeuren en ambities naadloos combineren met onze brede selectie aan vacatures (zowel fulltime als parttime).

Vind uw perfecte job en kom te weten waarom E-people de ideale partner is voor uw professionele ontwikkeling. Klik hieronder om de jobs als verkoopmedewerker te bekijken en uw toekomstige loopbaantraject te verkennen. Solliciteer vandaag nog op jouw ideale jobs in de oogzorg!

jobs verkoper optiek

 

Wat zijn werkzaamheden van een verkoopmedewerker optiek?

Als verkoopmedewerker optiek in de detailhandel heb je volgende taken en verantwoordelijkheden in je pakket:

  • Zorgen voor de sfeervolle uitstraling van de winkel.
  • Je adviseert klanten in hun zoektocht naar passende zonnebrillen en brillen.
  • Ondersteuning van het team in de verkoop.
  • Uitvoeren van kleine herstellingen.
  • Product bestellingen opvolgen.

Je adviseert klanten

In een job als verkoopmedewerker optiek ga je klanten adviseren. Je begeleidt hen in de winkel en helpt hen in de zorg voor hun ogen! Uiteraard kan je rekenen op interne opleiding zodat jij in staat bent om je functie als verkoper perfect uit te voeren.

vacatures verkoopmedewerker optiek

vacatures optiek

 

Naar welk profiel zoeken werkgevers?

Idealiter ben je afgestudeerd met een A2 diploma secundair onderwijs. Hiermee heb je in de optiek, afhankelijk van je ambitie, de meeste mogelijkheden in de toekomst. Je kan de jobs als verkoopmedewerker opsplitsen in 2 groepen:

  1. Vacature verkoopmedewerker waarbij het accent ligt op gerichte opleidingen (soorten brilglazen, monturen, …) zodat jij je job kan uitoefenen en een optimale service en zorg kan bieden aan iedere klant.
  2. Vacature verkoopmedewerker waar je interne opleidingen ontvangt en waar verwacht wordt dat je ook een diploma of getuigschrift in de optiek zal behalen (betaald).

Verder verwachten werkgevers in de optiek dat jij:

  • Gemotiveerd bent (in welke job vragen ze dit niet?).
  • Voldoende commercieel bent om iedere klant op een correcte en goede manier te adviseren zodat deze tevreden de winkel verlaat.
  • Affiniteit met brillen, zonnebrillen, lenzen en passie voor de laatste nieuwe mode zullen je zeker helpen (pluspunt!).

vacature verkoopmedewerker optiek vinden

 

Toekomstmogelijkheden als verkoopmedewerker optiek?

je kan binnen beide trajecten (accent met of zonder diploma) doorgroeimogelijkheden hebben. Je gaat dit enkel (niet de eerste jaren) voelen aan je salaris. Om je een voorbeeld te geven: Een store manager in het eerste traject zal tussen € 2.400 en € 2.700 verdienen. Een store manager in de optiek welke het tweede traject heeft doorlopen zal tussen € 2.900 en € 3.500 verdienen.

Als je voldoende gemotiveerd bent en passie hebt voor de optiek raad e-people je momenteel aan om het 2de traject te volgen. Welk traject je ook kiest, je zal ALTIJD opleidingen ontvangen zodat jij in staat bent om kleine herstellingen uit te voeren, je klant ideaal te bedienen en de winkel optimaal in te richten.

Verkoopmedewerkers welke doorgroeien naar opticien kunnen nadien dromen van jobs als store manager, regiomanager, trainer, vertegenwoordiger bij een glasfabrikant, service medewerker, …

vacature verkoopmedewerker optiek

opleiding opticien optometrist

 

Optiek vacatures zoeken via e-people?

E-people luistert naar jou en je ambities. Van daaruit vertrekken we om de ideale vacature verkoopmedewerker optiek te vinden die jouw voorkeur wegdraagt.

E-people is een onafhankelijke speler en heeft er geen belang bij om je in de richting van een bepaalde winkel in de optieksector te duwen.

We kennen de teams en je toekomstige collega’s waar je terechtkomt. Daardoor kan e-people goed inschatten of jij terechtkomt in het team waar jij je het best zal voelen.

Wij maken geen onderscheid tussen grote of kleine spelers in de sector. Wij zijn gedreven om jou vacatures bij een klant voor te stellen waar jij als persoon een klik mee hebt.

De motivatie van e-people is dat jij je als verkoopmedewerker gelukkig voelt in de optiek en de verkoopmedewerker optiek job krijgt die perfect aansluit bij jou.

bekijk de jobs

Wat mag je verwachten van de sollicitatie?

e-people recruitment met sollicitatiebegeleiding van de recruitment consultant

Persoonlijke (discrete) Intake

Persoonlijk gesprek waar, op basis van je cv en persoonlijke wensen, gekeken wordt naar mogelijke werkgevers en waar de functieomschrijving wordt besproken. Voor- en nadelen worden je toegelicht en met jouw akkoord introduceren we je.

solliciteren

Sollicitatie bij klanten

We stellen je voor bij onze klant. De procedure bestaat uit, afhankelijk van de werkgever, 2 gesprekken en een online test.

E-people blijft voor je klaarstaan als je met vragen zit!

werken in de optiek

Contract tekenen

De laatste stap …

Maar enkel en alleen als jij je 100% voelt bij je keuze … Proficiat jij hebt die vacature verkoopmedewerker optiek binnen!

E-People favicon

 

E-people